Nazmi Hoxha, “piktori i poetëve”

Në këtë cikël portretesh janë emra ndër më potencialët në artin e fjalës dhe mendimit shqiptar në dy shekujt e fundit.

Omer Kaleshi dhe macja e zezë

Ishte udhëtimi i tij i fundit. Dy javë më vonë ndodhi tragjedia…

“Gratë suljote”, historia që u shndërrua në legjendë

“Gratë suljote” u bë ikonike në vepra arti, rrëfenjë, pikturë, dramë, valle, këngë, etj.

Diplomacia është Art!

Kur nisi jetën e saj “Tirana Diplomat”, si botues i saj u fokusova te dy shtylla kryesore: diplomacia dhe arti.

Faleminderit President!

Piktori i njohur: Ardhja e Presidentit të Republikës, në ekspozitën tonë “Plein Air” ka një rëndësi e vlerë të veçantë.

“Pema e jetës” e Marjana Goxhabelliut

Trungu monumental, si këmbanorja e katedraleve, mban tinguj të shumtë vetrazhesh dhe në krye një palë brirë që hapen si krahë me majat e tyre tregues të mollëve.

Mbi fatin e artistit në tranzicion

Requiem për ty Tonin Tërshana, fëmija naiv që theve “vazon prej ari”

Çojini kolonat e Butrintit në vendin e tyre, në Tepelenë!

Kolonat bien në sy edhe për faktin se asgjë nuk i lidh ato as me historinë e as me vendin ku ndodhen.

Arti bashkëkohor, një reflektim magjepsës që bashkon artistët

Historian dhe Kritik Arti. Kurator i Ekspozitës “Fenomenologjia e imazhit arketip bashkëkohor”

Dita e Moikomit!

Në pamundësi për t’i thënë këto fjalë në ditën që u largua fizikisht nga kjo botë, – ky 3 qershor është momenti i gjetur për t’i shprehur mirënjohjen për ato gjëra të mira që la këtu mes nesh