Theofan Popa, një jetë kushtuar trashëgimisë kulturore

Në vitin 1961, Theofan Popa, botoi librin “Piktorët mesjetarë shqiptarë”.

“Zbulo ikonën bizantine” – “Metamorfoza” nga Onufri

Muzeu i Artit Mesjetar ka nisur një cikël të ri, titulluar “Zbulo ikonën bizantine”, përmes të cilit publiku mund të njihet me ikonat

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë “lehva” të dashuruarish në xhaminë e Floqit

“Dyert e bukura”

Muzeu i Artit Mesjetar publikon “Dyert e bukura” në ditën e Ungjillëzimit

“Krishtikryejerak mbi Fron” i Gjergj Johan Çetirit

Një tjetër vepër arti ka marr dritë në laboratorin e restaurimit në Drejtorinë Rajonale të Trashëgimsië Kulturore Berat

Bukuria hyjnore e “Shën Mëri Odigitria”

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në ciklin “Zbulo ikonën bizantine” sjell ikonën Shën Mëri Odigitria.

Ikona e “Ungjillëzimit”, një thesar artistik

Ikona e “Ungjillëzimit”, realizuar nga Onufër Qiprioti, i ka shpëtuar degradimit, falë restaurarit Erion Lezi.

Arti i afreskeve të mrekullueshme të kishave të Voskopojës

Ministri i MEKI, Blendi Gonxhja: Një ndër destinacionet më interesante për tu vizituar nga turistët vendas dhe të huaj

Punishtja në Pogradec, 200 mijë ikona kishtare çdo muaj drejt Rumanisë

Në 10 vite punë ka prodhuar më shumë se 10 milionë ikona kishtare që të gjitha për Rumaninë.

“Arti i Ikonografisë në Shqipëri”

Albumi “Arti i Ikonografisë në Shqipëri” i Andrea Llukani dhe Ylli Drishti ka pasuruar bibliotekën e historisë së artit mesjetar në Shqipëri.