“The Blast” – Shpërthimi i një skulptori transformist!

(Billy Mazreku në sfidat e skulpturës bashkëkohore europiane)

Akuareli është poezia e pikturës!

Piktori Helidon Haliti po e përfaqëson denjësisht Shqipërinë në arenën ndërkombetare me akuarelet e tij

Liri përmes Artit II, si liria përmes ëndrrës

Një ekspozitë, e cila bën bashkë përjetime, qasje, situata dhe gjendje të larmishme psikoshpirtërore

Vizatimet surreale të Avni Delvinës, përsosmëri e mjeshtërisë

Janë mbi dymijë punë të tilla që Avni Delvina ka realizuar 20 vite të fundit

Nazmi Hoxha, “piktori i poetëve”

Në këtë cikël portretesh janë emra ndër më potencialët në artin e fjalës dhe mendimit shqiptar në dy shekujt e fundit.

“Posteri”

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.

Syri i tretë!

Kuratori është “syri i tretë” i artistit. Profesionalizmi i tij garanton edhe suksesin e një ekspozite.

Bota, sot më shumë se kurrë, ka nevojë për artistë!

Sot, në ditën e artit, le të harrojmë për pak caste politikën, le të ndihemi sadopak artist në shpirt e në veprim.

Të kuptosh pikturën e Ali Osekut!

Punët e Osekut dallohen nga harmonia e ngjyrave, paqja që rrezatojnë apo drita e fuqishme që buron brenda tyre

I paharruar, Mjeshtër i Madh , fisniku Ali Oseku!

Ali Oseku ishte artisti, i cili asnjëherë nuk u përshtat me metodat krijuese të Realizmit Socialist