“Mjeshtri i Madh” Niko Dhales, “parizieni” i artit

Akuarelet dhe vizatimet e Dhalesit me temë nga kryeqyteti francez janë të famshme në Francë.

Skënder Strica, “piktori i maleve”

Mjeshtri i peizazheve. I kompozimeve sa epike, po aq dhe lirike. I harmonisë perfekte të ngjyrave. Piktor i katër stinëve.

Pashk Pervathi, ekspozitë në Galerinë e Arteve në Tetovë

Piktori i mirënjohur shqiptar hapi ekspozitën e tij personale në Galerinë e Arteve në Tetovë, në Maqedoninë e Veriut.

Vizatimet surreale të Avni Delvinës, përsosmëri e mjeshtërisë

Janë mbi dymijë punë të tilla që Avni Delvina ka realizuar 20 vite të fundit

Agron Bytyçi, surrealisti i artit kosovar

Piktori nga Kosova të befason me krijimtarinë e tij. Një “Salvador Dali” i ri, por krejt i dallueshëm.

Gauguin – nga moskuptimi në artin e vërtetë

Kur tablotë e Gauguin u ekspozuan, bota e artit të Parisit zbuloi atë që nuk e kishte kuptuar dhe dramën e tij

Egon Schiele, piktori i epshit!

Egon Schiele, i akuzuar dhe i lakmuar, heretik dhe shenjtor, banal dhe joshës, mospërfillës dhe imponues.

Grafikat e bukura të Ilirjan Hasko Gjongjinit

Grafikat nga Shqipëria të vizatuara nga ai janë me të vërtetë të bukura.

Sandro Botticelli, shërbëtori në olimpin e dashurisë!

U ndikua në artin e tij nga artistë të rëndësishëm, si Filippo Lippi dhe Antonio Pollaiuolo

Serxho Petrela, i dashuruari i madh me Tiranën

Me një kolorit të bukur dhe penelata të ngrohta. Kompozime të bukura nga “jeta e rrugicave” të Tiranës.