Mira, “Hyjnesha” e qeramikës!

Skulptorja Mira Kuçuku mbush sot 70 vjeç. Një jetë në art! Gëzuar artiste!

“Xhubleta”, skulptori Petrit Bilali zbukuron me mozaik Shkodrën

Bashkia e Shkodrës nisi zbatimin e projektit për rivitalizimin kulturor të hapësirave publike.

“Arti i Ikonografisë në Shqipëri”

Albumi “Arti i Ikonografisë në Shqipëri” i Andrea Llukani dhe Ylli Drishti ka pasuruar bibliotekën e historisë së artit mesjetar në Shqipëri.

Wolfang Amadeus Mozart, “shenjtori” i muzikës

Më 27 Janar 1756 lindi një meteor në horizontin muzikor, për shfaqjen e të cilit bota nuk ishte përgatitur ende

Edona Bilali: Është momenti i duhur për Muzeun e Artit “Ismail Lulani” në Shkodër

Deputetja socialiste e Shkodrës ishte e ftuara e radhës në emisionin “Mes dy botëve” të piktorit Helidon Haliti.

Përurohet në Sllovaki pllakata përkujtimore në nderim të Shenjtores Nënë Tereza

Në Katedralen e qytetit Nitra u mbajt një Meshë e Shenjtë. I pranishëm ambasadori i Shqipërisë, Arten Hanku.

Dritarja për të zbuluar “shpirtin e botës”

Libri “Përballë tablosë” është më shumë sesa një libër, është një ndërmarrje kulturore e shumanshme.

Steve Cohen, hebreu me koleksion arti një miliard dollarë

Me 19.8miliardë USD (21 janar 2024) është njeriu i 38-të më i pasur në SHBA dhe i 95-ti në Botë

Fotoja më e bukur e konteshës hungareze Geraldine Apponyi!

Fotoja është bërë në Tiranë. Mbretëresha e ardhshme e Shqipërisë, në atë kohë ishte 22 vjeç

Hapet Muzeu i Forcave të Armatosura, nga Iliria dhe deri në ditët e sotme

Kryeministri Edi Rama: Janë dëshmi reale e historisë së ushtrisë shqiptare