Ikona e “Ungjillëzimit”, një thesar artistik

Ikona e “Ungjillëzimit”, realizuar nga Onufër Qiprioti, i ka shpëtuar degradimit, falë restaurarit Erion Lezi.

Skënder Mihalçka, restauruesi i afreskeve dhe mjeshtri i akuareleve

Piktori përmetar është një akuarelist race, me penelata transparente dhe me një kolorit gjithë arrogancë estetike

Ylli Drishti: Restauratorët, “kirurgët” e trashëgimisë kulturore shqiptare

Në historinë e artit apo dhe të muzeve shqiptarë të botuar deri në ditët tona, asnjëherë nuk janë përmendur emrat e grupit të restauratorëve shqiptarë apo dhe të huaj