Miftar Memeti dhe Drenusha Palloshi, dy artistët e së bukurës

Dy artistë nga Tetova, dy breza, dy botë që rrëfehen në “Mes dy botëve“ të Helidon Halitit.

Nexhmedin Zajmi, kolosi i pikturës shqiptare!

Piktori Nexhmedin Zajmi (1916-1991) është vlerësuar me titujt e lartë “Artist i Merituar” dhe “Artist i Popullit”

Steve Cohen, hebreu me koleksion arti një miliard dollarë

Me 19.8miliardë USD (21 janar 2024) është njeriu i 38-të më i pasur në SHBA dhe i 95-ti në Botë

Pablo Picasso, babai i kubizmit

Piktori i madh spanjoll ishte jashtëzakonisht pjellor, duke krijuar mijëra vepra.

Besim Çaushi, skulptori i famshëm në Greqi

Beso përfaqësoi Shqipërinë në Bienalen e Pekinit (Kinë) me veprën “Zeusi dhe Evropa” (bronz)

A janë prej ari dekoracionet e qëndismave në tekstile?

Po çfarë thonë historia dhe analizat?

Lamtumirë Dritan Mezini!

Puna e tij do të jetojë përmes kontributit të çmuar në fushën e teknologjisë dhe sipërmarrjes!

Nirvana mes dy botëve, poezive të Faslliut dhe pikturave të Helidonit

Nirvana Haliti është bashkëshortja e poetit të ndjerë, Faslli Haliti dhe nëna e piktorit të famshëm Helidon Haliti.

Edukimi estetik përmes artit

LETRA E NËNTË nga Friedrich Schiller, mbi edukimin estetik të njeriut përmes artit dhe shpirtit krijues.

Lamtumirë Nexhi!

Nexhmedin Musaj (1965-2024) pati një aktivitet të lartë artistik në qytetin e Beratit, Shqipëri dhe në Europë.