Shqiptarët festojnë Ramazanin, viti 1881

Gravurë e piktorit britanik Richard Caton Woodville (1856 -1927)

Gauguin – nga moskuptimi në artin e vërtetë

Kur tablotë e Gauguin u ekspozuan, bota e artit të Parisit zbuloi atë që nuk e kishte kuptuar dhe dramën e tij

Egon Schiele, piktori i epshit!

Egon Schiele, i akuzuar dhe i lakmuar, heretik dhe shenjtor, banal dhe joshës, mospërfillës dhe imponues.

Sandro Botticelli, shërbëtori në olimpin e dashurisë!

U ndikua në artin e tij nga artistë të rëndësishëm, si Filippo Lippi dhe Antonio Pollaiuolo

François Boucher, piktori i erosit!

Pikturat e tij janë me një prezencë të jashtëzakonshme erosi, hiri femëror dhe delikatese

“Rrethimi i Shkodrës”

Piktura “Rrethimi i Shkodrës”
veper e Paolo Veronese paraqet një ngjarje historike të shekullit të 15-të e njohur si Rrethimi i Shkodrës (Scutari), i cili ndodhi në vitin 1478 gjatë Luftës Osmane-Veneciane.

Vermeer, “sfinksi” që nuk humbi

Vermeer mbetet «star»-i i piktorëve holandezë të shekullit të tij, në sajë të mjeshtërisë dhe perfeksionit të tij

Claude Monet, babai i impresionizmit

Kalendari Enciklopedik i Artit

Skena e lashtë e Vitit të Ri egjiptian, u zbulua në çatinë e një tempulli 2200-vjeçar

Një skenë mahnitëse e Vitit të Ri, e pikturuar nga egjiptianët e lashtë është zbuluar nga studiuesit

El Greco, pioneri i artit modern

El Greco apo Doménikos Theotokópoulos (1541-1614) është një piktor, skulptor dhe arkitekt i Rilindjes Spanjolle.