Michelangelo, artisti polivalent

460 vjet më parë, më 18 shkurt 1564, vdiq në Romë, gjeniu Michelangelo Buonarroti.

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Pengu i madh i Fatmir Haxhiut!

Në 28 dhjetor 1927 u lind Fatmir Haxhiu, “Piktor i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh i Punës”

Kolë Idromeno, artisti poliedrik që i dha Shkodrës aromë evropiane

84 vite më parë ndërronte jetë mjeshtri i pikturës shqiptare, Kolë Idromeno.

Claude Monet, babai i impresionizmit

Kalendari Enciklopedik i Artit