Michelangelo, artisti polivalent

460 vjet më parë, më 18 shkurt 1564, vdiq në Romë, gjeniu Michelangelo Buonarroti.


Nga Saimir Kadiu

460 vjet me pare…

Më 18 shkurt 1564, Michelangelo Buonarroti vdiq në Romë.

Trupi i tij u varros në Santi Apostoli, por u “vodh” nga nipi i tij, u dërgua në Firence dhe u varros në Kishën e Santa Croce.

Michelangelo ishte nje artist polivalent: skulptor, piktor, arkitekt dhe poet…protagonist i Rilindjes Italiane dhe i njohur, si një nga artistët më të mëdhenj të të gjitha kohërave.

 

Shume nga veprat e tij njihen në mbarë botën dhe konsiderohen ndër veprat më të rëndësishme të artit boteror.

“Pa e parë Kapelën Sistine, nuk mund të keni një ide se çfarë janë në gjendje të arrijnë qeniet njerëzore” (Wolfgang Goethe)

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit