Koleksionizmi si fenomen!

Koleksionizmi i artit është një fenomen që daton me antikitetin greko-romak. Si është Shqipëria në këtë pikë?

“Hapat” e Dea Tilit

Ekspozita “Hapat” e Dea Tilit hapet në Galerinë FAB, më 24 janar (ora 18.00)

Përtej netëve prizrenase!

Gent Smani ka forcë imagjinative të madhe dhe i nxjerr xhevahiret natës një e nga një

Dheu (toka) pas shiut!

Pikturat duken si një poezi me nota romantike që karakterizon veprat e Luljeta Rama Muçajt.

Në shtëpinë e piktorëve vlonjatë, ka vend për të gjithë artistët!

Plot shije, kulturë dhe profesionalitet ishte edhe kurimi i ekspozitës, nga kuratori Oltsen Gripshi.

Ngjyrat e Shqipërisë

Ekspozita vetjake e piktorit Barjam Mato, “Ngjyrat e Shqipërisë”, në Galerinë e Arteve Vlorë (14-23 dhjetor 2023)

Monografia e piktorit Fatbardh Marku, një trilogji e bukur arti!

Fatbardh Marku prezantoi në Panairin e 26-të të Librit albumin e tij me vizatime dhe grafika 1972-2022 .

Pashk Përvathi: “Rrugëtimi im” drejt Artit!

REPORTAZH nga promovimi i librit “Rrugëtimi im” të “Mjeshtrit të Madh”, Pashk Përvathi.

Ph. D. Oltsen Gripshi: Agron Polovina, virtuozi i ngjyrës

Ekspozita personale e piktorit Agron Polovina, e hapur në Galerinë e Artit Vlorë (6-16 tetor), ka 35 peizazhe.

Arti bashkëkohor, një reflektim magjepsës që bashkon artistët

Historian dhe Kritik Arti. Kurator i Ekspozitës “Fenomenologjia e imazhit arketip bashkëkohor”