Të jetosh me artin e koktejleve!

David Tirtja është një prej baristëve më të njohur të kryeqytetit.


Një kokteil freskues me shije menteje,apo një kombinim uiski me lëng pjepri, një “Bloody Mary” apo “El Diablo”, nuk është thjesht një formulë koktejlesh që përdoret nga baristët, por një “art krijimi” i një pije miks ekzotike, që të bën të ndihesh mirë dhe ta shijosh në maksimum atë.

Baristët me përvojë krijojnë pafundësi kombinimesh, për të lënë të kënaqur të dashuruarit pas koktejleve.

Një prej më të talentuarvë është dhe David Tirtja, baristi i mirënjohur i “Yolo”-s, në kompleksin më modern të kryeqytetit, atë “Delijorgji”.

I lindur për të krijuar koktejle, energjik, të befason me aftësinë e tij, kur ndjek “ritualin mitik” të krijimit të pijeve.

“El Diablo” është një mit që thyen frikën në zemrat e atyre që e provojnë. Të çmendurit pas kësaj pije adhurojnë tërësinë e shijeve që ajo ka, përmban tekila, krem, limon dhe është e spërkatur me birrë ose limonadë xhenxhefili.

“Blood and Sand” është një koktej i fortë për fundjavën. Përmban uiski irlandez, vermut, pak lëng portokalli, birrë ose raki.

Lexo më shumë nga

Nga Ylli Drishti, studiues arti Abdulla Cangonji (Korçë 15.10.1920 – Tiranë 17.02.1987) i përket grupit.

“Reflektim mbi pasqyrimin vibrues të artit shqiptar në Shekullin XX”

82 artistë prezantohen në ekspozitën e hapur në Galerinë FAB me drejtues projekti Olsi Laskën dhe kuratore Suzana Varvarica Kukën

Hysen Devolli, “Aristokrati i Skenografisë”

"Piktor i Merituar"! Skenograf i mrekullueshëm! Kostumograf i talentuar! Piktori i kartmonedhave të 1964

Gjimnazistët jetësojnë pikturën e Guri Madhit “Kur nuk shkojnë në stadium”

"Piktura" u realizua nga nxënësit: Doert Laçi, Leart Truka, Erno Mustafa, Darius Derguti, Vasil Sema, Destan Sulku dhe Elis Vika.