“Shtatë ngjyrat” e shtatë artistëve!

Ekspozita “Shtatë ngjyrat” u organizua nga Ambasada e Greqisë në Shqipëri, në kuadër të Javës se Kulturës Greke.


Nga Dash Frashëri

Veprat e përzgjedhura shtatë artistëve shqiptarë me origjinë greke, u paraqitën në ekspozitën “Shtatë ngjyrat”, e cila u organizua nga Ambasada e Greqisë në Shqipëri, në kuadër të Javës se Kulturës Greke.

Kjo ekspozitë ofron punime nga Edmond Gjikopulli, Edmond Papathimiu, Genci Ruci, Ilir Paço, Jerasimo Ruci, Jorgji Gjikopulli dhe Qirjako Meniko, që jetojmë dhe krijojnë në Shqipëri dhe Greqi.

“Kjo ekspozitë shpreh dinamikën e krijimtarisë artistike në Shqipëri përmes veprave të përzgjedhura të piktorëve shqiptarë me origjinë greke, pjesëmarrës në Ekspozitën ‘Shtatë Ngjyrat’. Me bindjen se kultura bashkon dy fqinjët dhe forcon lidhjet e tyre ekzistuese miqësore, ne organinozojmë për të tretin vit radhazi Javën e Kulturës Greke”, shkruan ambasadorja e Greqisë në Shqipëri, Konstantinas Kamitsi në parathënien e albumit të publikuar me këtë rast.

Imazhet, linjat dhe ngjyrat, drita dhe hija, siç transferohen në kavaletë dhe letër përbëjnë thelbin e një përvoje të përbashkët që përcjellë mesazhe universale, përvojën e përbashkët të qenies njerëzore.

Të pranishëm në këtë ekspozitë ishin, ishin vetë piktorët, zyrtarë dhe artistë të ndryshëm, por edhe ambasadori i Gjermanisë në Shqipëri, Karl Bergner.

Me bindjen se kultura bashkon dy fqinjët dhe forcon lidhjet e tyre ekzistuese, kjo ekspozitë realizohet për të tretin vit radhazi dhe do të zgjasë deri më 29 maj.

Foto nga Ekspozita

Ardian Fezollari, “Lasgush Pogradeci” i fotografisë!

Fotografi i mirënjohur tregon pengjet dhe pasionet e tij në emisionin "Mes dy botëve" të piktorit Helidon Haliti

Helidon Haliti: Muralet e Tiranës janë projekti im më i mirë!

"Mjeshtri i Madh", piktori Helidon Haliti, intervistë për gazetën letrare "ExLibris"

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Piktura e Guri Madhit në EURO 2024, krahas Pablo Pikasos dhe Salvador Dali

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund do të ekspozohen 175 vepra arti të 100 autorëve botërorë