Veli Blakçori, artisti i skicave miqësore!

Artisti i njohur kosovar është tashmë një realitet i këndshëm në realitetin artistik.


Me vizatime të formatit të vogël, skica e portrete që të lënë shijen e poezisë së pikturës, artisti i njohur kosovar Veli Blakçori, është tashmë një realitet i këndshëm në realitetin artistik.

Me laps e letër në dorë, e kultivob vazhdimisht vizatimin të ciln e konsideroj si një armë më të fortë të tij.

Personazhet që ai vizaton janë nga bota e artit, letrave dhe fusha të tjera.

Disa nga personazhet e Blakçorit


Ismail Kadare


Helidon Haliti

 

Gazmend Leka


Spartak Ngjela


Jorgo Papingji


Xhevahir Spahiu


Dr. Mentor Petrela


Robert Radoja


Mehmet Kraja

Lexo më shumë nga

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit