Nazmi Hoxha, “piktori i poetëve”

Në këtë cikël portretesh janë emra ndër më potencialët në artin e fjalës dhe mendimit shqiptar në dy shekujt e fundit.


Nga Aleksandër Çipa

Nazmi Hoxha mund të cilësohet edhe si Piktori i Poetëve.

Në këtë cikël portretesh janë emra ndër më potencialët në artin e fjalës dhe mendimit shqiptar në dy shekujt e fundit.

Një talent në penelë që sjell jo thjesht karakteret e personaliteteve tona, por dimensionin e brendshëm shprehës të portretit real të tyre dhe të botës së brendshme që kanë pasur.

Arti është edhe kur nuk ekziston vëmendja publike…

Një Shqipëri e bukur e mendimit, më shumë ka ekzistuar se sa ekziston…

Një kohë e ardhme Për Mendim, do të jetë…

 

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit