“Posteri”

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.


Nga Dash Frashëri

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.

Nuk është thjesht një informacion, vendi date dhe ore se kur do të hapet dhe sa do të zgjasë ekspozita.

Është “thelbi i thjeshtëzuar” i brendisë së saj.

Artisti dhe kuratori i ekspozitës janë të vetëdijshëm për rolin e posterit.

Posterat e një ekspozite kolektive janë në fakt më të komplikuar, se ato të një artistit të vetëm. Pasi duhet të përzgjedhin imazhet – bie fjala – midis 6 apo deri në 66 artistëve në një farë mënyrë numerike.

Personalisht, i ndjek në mënyrë thuajse të rregullt ekspozitat që hapen në kryeqytet, dhe informacionet që jepen përmes masmedias apo rrjeteve sociale.

DISA NGA POSTERAT E EKSPOZITAVE TË FUNDIT

Lexo më shumë nga

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit