Dita e Kosovës, “Ngjyrat Dardane” bashkojnë artistët shqiptarë në Prishtinë

Ekspozita hapet, më 15 shkurt në Prishtinë dhe do të qëndrojë e hapur për vizitorët deri më 25 shkurt.


Lidhja Shqiptare Evropiane do të hapë një ekspozitë të arteve pamore mbarëkombëtare me rastin e 16-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.

Ekspozita e titulluar “Ngjyrat Dardane” bën bashkë artistë nga Shqipëria, Kosova dhe shqiptarë nga Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi.

Ekspozita hapet, më 15 shkurt në Prishtinë dhe do të qëndrojë e hapur për vizitorët deri më 25 shkurt.

Kurator i Ekspozitës është Anton Krasniqi.

“Posteri”

“Posteri” Nga Dash Frashëri Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me.

“Dhoma e pasme” e Buron Kacelit

Me këtë titull intrigues të përzgjedhur nga kuratorja Edit Pula, u hap ekspozita e Buron Kacelit te GAT.

Zef Shoshi, “aristokrati” i portretit

Portretisti mitik i Enver Hoxhës. E nisi pikturën si "Kopjuesi" i Da Vinçit. Famija "Shoshi, një dinasti në artin shqiptar.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit