Grupi “MURI” hap ekspozitën në Galerinë e Artit “Vilson Kilica”

Ky është edicioni i 5-të i saj. Ekspozita do të qëndrojë e hapur, deri më 20 shkurt 2024.


Grupi “MURI” hapi sot ekspozitën e tij në Galerinë e Artit “Vilson Kilica”, në Fier.

Ky është edicioni i 5-të i saj. Ekspozita do të qëndrojë e hapur, deri më 20 shkurt 2024.

Grupi “MURI” është një grup artistësh i krijuar nga dy artistet Mustafa Harapi dhe Adrian Devolli, duke përzgjedhur artistë të njohur me një karierë të pasur artistike.

Disa nga artistët që marrin pjesë janë Mira Kuçuku, Adrian Devolli, Mustafa Arapi (pas vdekjes), Idriz Balani, Leon Çika, Luan Boriçi, Llambrini Dëna, Agron Polovina, etj

Fotot janë realizuar nga fotografi Eduart Gjino.

“Posteri”

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.

“Dhoma e pasme” e Buron Kacelit

Me këtë titull intrigues të përzgjedhur nga kuratorja Edit Pula, u hap ekspozita e Buron Kacelit te GAT.

Zef Shoshi, “aristokrati” i portretit

Portretisti mitik i Enver Hoxhës. E nisi pikturën si "Kopjuesi" i Da Vinçit. Famija "Shoshi, një dinasti në artin shqiptar.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit