Lirizmi i peizazheve të Pano Kondos

Piktori përmetar ka një këndvështrim idilik në mënyrën si ai e sheh natyrën.


Nga Dash Frashëri

Pano Kondon e kam vlerësuar për kompozim dhe koloritin e bukur të peizazheve të tij.

 

 

Piktori përmetar ka një këndvështrim modern në mënyrën si ai e sheh natyrën.

Ngjyrat e saj.

Nuk është kurrë formal. Ka një kreativitet të jashtëzakonshëm.

E dashuron ngjyrën. Të bukurën.

Ajo që dua të veçoj është lirizmi te peizazhet e tij.

Harmoni ngjyrash, kontraste dinamike, impresionizëm i pastër.

 

 

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit