Diplomacia është Art!

Kur nisi jetën e saj “Tirana Diplomat”, si botues i saj u fokusova te dy shtylla kryesore: diplomacia dhe arti.


Nga Dash Frashëri,
botues i “Tirana Diplomat”

Kur, më 1 gusht 2021 nisi jetën e saj gazeta online “Tirana Diplomat”, si botues i saj kisha parasysh dy shtylla të madhe ku do të fokusohej portali: diplomacia dhe arti.

“Diplomacia është art”, thonë hebrenjtë.

E kisha testuar me sukses këtë aksiomë mijëravjeçare, kur para në 17 dhjetor 2014 nisa botimin e portalit tematik “Izraeli Sot”.

Me dëshirën e mirë dhe me një investim modest familjar, synova ta shndërroj “Tirana Diplomat” në një promovuese të kulturës, letërsisë dhe artin, përveç rutinës së protokollit të lajmeve me karakter informativ zyrtar dhe diplomatik.

“Tirana Diplomat” iu ka bërë jehonë ekspozitave të piktorëve, promovimeve të shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, ngjarjeve kulturore, aktiviteteve të ambasadave, gjeopolitikës, analizave të ndryshme.

Ka krijuar një rrjet kontribuesish elitarë.

Dhe e tillë do të vazhojë dhe në 2024!

Gëzuar Miq!

“Posteri”

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.

“Dhoma e pasme” e Buron Kacelit

Me këtë titull intrigues të përzgjedhur nga kuratorja Edit Pula, u hap ekspozita e Buron Kacelit te GAT.

Zef Shoshi, “aristokrati” i portretit

Portretisti mitik i Enver Hoxhës. E nisi pikturën si "Kopjuesi" i Da Vinçit. Famija "Shoshi, një dinasti në artin shqiptar.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit