Grafikat e Italo Kalvinos do të ekspozohen në Qendrën Kombëtare të Librit

Drejtori i Institutit Italian të Kulturës, Alessandro Ruggera vizitoi Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit.


Drejtori i Institutit Italian të Kulturës, Alessandro Ruggera vizitoi Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit.

Krijimi i programeve të përbashkëta për mbështetjen e librit shqip në gjuhën italiane, aktivitete të ndryshme me në fokus librin, ishin pjesë e diskutimeve.

Ky vit shënon 100-vjetorin e lindjes së Italo Kalvinos një autori i shquar i letërsisë italiane. Një ekspozitë me grafika të tij do të hapet gjatë muajit tetor në Qendrën Kombëtare të Librit.

Italo Kalvino lindi nga prindër italianë, në Santiago de Las Vegas në periferi të Havanës, më 15 tetor 1923 dhe vdiq në Siena, më 19 shtator 1985.

Kalvino ishte shkrimtar italian, intelektual me angazhim të madh politik, civil dhe kulturor. Ai ishte një nga tregimtarët më të rëndësishëm italianë të gjysmës së dytë të shekullit XX. /ATSH

Agim Zajmi, “Poeti i Skenografisë”!

“Artist i Merituar (1975), “Artist i Popullit” (1991). Mbi 300 skenografi në Teatër dhe Opera. Pedagog i shkëlqyer.

Perikli Çuli, skulptori i “Universit”

"Skulptor i Merituar" dhe"Laureat i Çmimit të Republikës". Një nga skulptorët modernë në artet pamore.

“Krijuesit e ndaluar në artet pamore: Edison Gjergo dhe koha e tij”

Studiuesja Suzana Varvarica-Kuka: Edison Gjergo, me pikturën, mendimin dhe jetën e tij shkroi disidencën e vet

Gjimnazistët jetësojnë pikturën e Guri Madhit “Kur nuk shkojnë në stadium”

"Piktura" u realizua nga nxënësit: Doert Laçi, Leart Truka, Erno Mustafa, Darius Derguti, Vasil Sema, Destan Sulku dhe Elis Vika.