Dritarja për të zbuluar “shpirtin e botës”

Libri “Përballë tablosë” është më shumë sesa një libër, është një ndërmarrje kulturore e shumanshme.

Shqipëria në jetën dhe krijimtarinë e një kineasti francez

Kineasti Jean-Louis Berdot përbën në vetvete një histori dashurie shqiptare

“Enver Hoxha – Midis Stalinit, Hrushovit dhe Titos”

Libri studimor i gazetares dhe moderatores Juljana Krisafi në Panairin e 26-të librit (15-19 nëntor 2023).

“Dimri i Librave” e shndërron në pranverë letërsie Panairin!

Bashkim Hoxha në krijimtarinë e tij shquhet për gjetje origjinale dhe këndvështrime interesante.

Kush e vrau “Ted B”, romani misterioz i Leonard Veizit

“Ted B” është botimi i tij i 12-të. Libri i tij i parë është “Grahma e shpirtit të mjegullt” (1997)

Parisi i njëmijë bardëve…

Endrra ime e adoleshencës ishte të shikoja një ditë Parisin. Të shkelja mbi kalldrëmet e Parisit

Kur “Moulin Rouge” shihej si nje vend i nëmur

Gjithçka dehëse, maramendëse. Modelet ishin aty, dhe ato kalonin të xhveshura pa asnjë ndroje

Java Kulturore Gjermane: “Shqipëria është Biodiversitet”

REPORTAZH nga dita e parë e Javës së Kulturës Gjermane (2-8 tetor 2023)

Paradoks!

(E jetuar)

“Dimri i librave” dhe “pranvera letrare” e Bashkim Hoxhës

REPORTAZH nga promovimi i romanit të Bashkim Hoxhës “Dimri i Librave” te Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit