“Vajza e valëve” dhe poeti Jorgo Papingji

Jorgo Papingji la pas mijëra vargje, që si gjerdan bukurie i shtohen kurmit të këngës së lehtë shqiptare.

Hiri i pashuar dhe dhimbja e skulptores së parë shqiptare

Në nderim të skulptores Kristina Koljaka

Bariu me shall portokalli

(Me rastin e datëlindjes së Piktorit të Popullit Nexhmedin Zajmi)

Liqeni i përjetshëm i Gjergji Lakos!

“- Është piktor i mirë, – foli dikush. Të tjerët miratuan në heshtje dhe në dhimbje fatin e tij tragjik…”

Jeta e panjohur e Ibrahim Kodrës

Njohja ime me Ibrahim Kodrën erdhi si me çdo artist…

Agim Janina: Odhise Paskali, pionieri i parë i skulpturës shqiptare!

120-vjetori i Odhise Paskalit, akademik, themelues i artit të skulpturës në Shqipëri, eseist dhe mendimtar

Edison Gjergo, shpirti i ndjerë i Artit Shqiptar!

“- Sot është Dita Ndërkombëtate e Artistit. Ku të shkon mendja? – Tek piktori Edison Gjergo? – Pse?…”

Vangjo Vasili, artisti që përjetëson spektrin e dritës

Piktori Vangjo Vasili në ekspozitën e hapur në galerinë FAB paraqitet me 61 punime,

Ekspozita “Rijetësim”, arti i mozaikëve të mjeshtrit Gëzim Llalla!

Ekspozita e piktorit Gëzim Llalla në qytetin e Elbasanit, një shfaqje e bukur artistike për artdashësit.