Akuareli është poezia e pikturës!

Piktori Helidon Haliti po e përfaqëson denjësisht Shqipërinë në arenën ndërkombetare me akuarelet e tij


Nga Ilir Butka

Akuareli eshte poezia e piktures.

Te gjithe piktoret ne moshen e hershme gjate studimit ne liceun artistik kane patur fatin te njhen me kete teknike te dashur dhe ta aplikojne.


Ilir Butka

Piktoret qe vazhdojne ta aplikojne kete teknike edhe me vone ne krijimtarine e tyre tregojne qe kane mbetur te rinj dhe te fresket.

Freskia, ndjeshmeria, delikatesa jane tipare te akuarelit dhe piktoreve qe e duan dhe e trajtojne. Nese doni te shikoni nje ekspozite akuareli me autore shqiptare dhe te huaj, mund ta shijoni te organizuar dhe kuruar nga Helidon Haliti ne Galerine FAB ne Universitetin e Arteve.

Helidon Haliti jo vetem qe eshte perfaqesues shkelqyer i atij grupi te vogel elitar qe e aplikojne akoma akuarelin por e perfaqeson denjesisht Shqiperine ne arenen nderkombetare dhe vazhdimisht sjell ne vendin tone akuarelistet me te mire nderkombetare.


Helidon Haliti

Ekspozita do te qendroje e hapur deri ne dt 10 Maj/

 

Lexo më shumë nga

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit