“Ekspozita studentore”, talentet e rinj të arteve pamore!

Ekspozita, e cila do të qëndrojë e hapur në Galerinë FAB, deri më 30 maj, është kuruar nga Ermir Hoxha.


Në Galerinë FAB u hap dje “Ekspozita studentore”, me punimet e studentëve e Vitit të Parë të Fakultetit të Arteve të Bukura, në Universitetin të Arteve.

Ekspozita, e cila do të qëndrojë e hapur, deri më 30 maj, është kuruar nga studiuesi i artit, Dr. Ermir Hoxha.


Dash Frashëri, botuesi i DashArt.al dhe kuratori i ekspozitës, Dr. Ermir Hoxha

Një ekspozitë arti është gjithmonë një ngjarje bukur, e cila të fton ta shijosh, dhe për më tepër kur flitet për gjeneratën e re të krijuesve të arteve pamore

Një ekspozitë me punime interesante dhe ne mediume të ndryshme: vaji, akuareli, akriliku, vizatime, skulpturë dhe instalacione.

Ceremonia Hapëse u përcoll me interes, jo vetëm nga pedagogët dhe studentët, por dhe nga prindërit e artistëve të rinj.

Pedagogët vlerësuan punimet e studentëve, duke theksuar faktin se kjo ishte një ekspozitë gjithëpërfshirëse e punëve të tyre, duke anashkaluar edhe filtrat e cilësisë së tyre, duke pasur si synim ballafaqimin e artistëve të rinj me punimet e njëri-tjetrit.

***

Në Universitetin e Arteve po rritet një brez i talentuar artistësh të rinj në rrugën e gjatë dhe plot sfida të bukura për një artist.


D.Frashëri me piktorin e talentuar, G. Rica.

Nuk mungoi kurrsesi, as modelja më e famshme në UA, me emrin e artit “Xhulja”, e pikturuar nga shumë studentë, përfshirë edhe në “formatin nudo”.

FOTO NGA EKSPOZITA

 

Ardian Fezollari, “Lasgush Pogradeci” i fotografisë!

Fotografi i mirënjohur tregon pengjet dhe pasionet e tij në emisionin "Mes dy botëve" të piktorit Helidon Haliti

Helidon Haliti: Muralet e Tiranës janë projekti im më i mirë!

"Mjeshtri i Madh", piktori Helidon Haliti, intervistë për gazetën letrare "ExLibris"

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Piktura e Guri Madhit në EURO 2024, krahas Pablo Pikasos dhe Salvador Dali

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund do të ekspozohen 175 vepra arti të 100 autorëve botërorë