“ROSA” – Prodhuesi i famshëm ukrainas i materialeve të artit

“ROSA – Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials” është një nga prodhuesit më të njohur në botë


Nga Dash Frashëri
Botues i DashArt.al

“ROSA – Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials” është një nga prodhuesit më të njohur në botë të materialeve të artit.

Si një dashamirës i hershëm i artit jam shumë i kënaqur që përdor akuarele të prodhuara nga “ROSA”, të dhuruara nga presidenti i IWS Albania, piktori Helidon Haliti dhe shoqata “VizArt”.

Piktorja ukrainase, Alexandra Bryksa, Dash Frashëri, botuesi i DashArt.al dhe Helidon Haliti, President i i IWS Albania dhe themelues i VIZArt. Haliti dhe Bryksa i dhuruan Frashërit akuarele “ROSA”.

Piktorja e njohur ukrainase, me banim në Çeki, Alexandra Bryksa është përzgjedhur nga “ROSA” si një nga promovueset më të fuqishme të prodhimeve të kompanisë ukrainase.

Alexandra Bryksa është dizajnere, ilustruese, mësuese akuareli, themeluese e organizatës jofitimprurëse Mezinárodní organizace akvarelistů pro Českou republiku, z.s., pronare e galerisë La Lesia në Barcelonë, organizatore dhe kuratore e Festivalit të Parë Ndërkombëtar të Akuarelit. IWS në Pragë, Republika Çeke.

“ROSA – Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials” ishte një nga sponsorët e Festivalit Ndërkombëtar të Akuarelit”, të zhvillluar këtë vit në Tiranë, Belsh, Lushnjë dhe Kolonj nga “VIZart” dhe IWS Albania.

PRODUKTET ROSA

ROSA është prodhuesi kryesor ukrainas i produkteve të artit profesional, hobi, dekorimi dhe materiale të tjera kreativiteti. Ne gjithashtu dizajnojmë komplete arti për fillestarët, të gatshëm për t’u bashkuar me botën e krijimtarisë.

Historia e saj fillon në vitin 1996 me përvojën në prodhimin e materialeve të artit. Jo vetëm artistë ukrainas, por edhe botërorë punojnë me produktet e markës ROSA. Ajo ka eksportuar materialet tona të artit për më shumë se 15 vjet në vende të tilla si SHBA, Holanda, Rumania, Moldavia, Gjermania, Franca, Estonia, Greqia dhe Sllovenia.

Për të krijuar dhe përmirësuar produktet tona, ajo studion me kujdes kërkesat e klientëve, reagimet e partnerëve tanë dhe tendencat e tregut.

Ajo gjithashtu merr pjesë aktive në ekspozita kombëtare dhe ndërkombëtare. Specialistët e saj shumë të kualifikuar për stafin, laboratorin e tyre më të avancuar, teknikat moderne, pajisjet e specializuara dhe përdorimi i materialeve natyrale të cilësisë së lartë na japin mundësinë të plotësojmë kërkesat e klientëve dhe madje të shkojmë përtej pritjet e tyre. Ajo kombinon traditat e provuar nga koha me teknikat moderne, vëmendjen e thellë ndaj çdo detaji me idetë sfiduese për të bërë produkte që do të plotësojnë kërkesat më të larta.

Qëndrueshmëria në dritë është një nga karakteristikat thelbësore dhe kërkesat kryesore për bojërat.

Laboratorët ROSA përdorin tre sisteme testimi të rezistencës ndaj dritës:
• Certifikatat e prodhuesit të pigmenteve konfirmojnë cilësinë dhe qëndrueshmërinë në dritë të pigmenteve.
• Testi i rezistencës ndaj dritës në përputhje me Standardin Publik kryhet për 5 muaj dhe u mundëson studiuesve të shohin ndikimin e dritës në kohë reale. Bojrat aplikohen në terrenin e artit të bukur dhe futen në vitrinë speciale të jashtme. Mostrat e bojës ndikohen nga dielli nga maji deri në qershor dhe më pas krahasohen me mostrat e bojës që mbahen larg diellit.
• Testi i dhomës UV ju lejon të shihni ndikimin e dritës ekuivalent me disa vite mbajtje në galeri.

Tre sisteme testimi të qëndrueshmërisë në dritë janë përdorur për secilën nga bojërat e artistëve ROSA: vaj, akrilik, gouache dhe bojëra uji.

Tani të disponueshme nuk janë vetëm grupet e tubave me bojëra uji të gatshme për dhurata në një kuti druri, por edhe grupe kompakte me 12 dhe 24 ngjyra në paketim të lehtë kartoni me një dizajn frymëzues dhe një dritare shtesë, duke lejuar një pamje të tubave. Përfshirja e një flluskë plastike i shton komoditet procesit tuaj krijues – duke siguruar një pamje të qartë të paraqitjes së tubit dhe duke lejuar identifikimin e shpejtë të ngjyrave. Gjatë transportit, flluska parandalon deformimin e tubave, kështu që ata do t’ju arrijnë të sigurt dhe të shëndoshë.

Për fillestarët që hedhin hapat e tyre fillestarë në pikturë, paleta e ngjyrave e parazgjedhur do të jetë një ndihmë e madhe, ndërsa profesionistët do të vlerësojnë përfshirjen e ngjyrave thelbësore. Ju nuk keni nevojë të zgjidhni bojëra individualisht – setet e reja me një gamë klasike zgjidhen nga artistë profesionistë dhe kanë të gjitha ngjyrat e nevojshme për të filluar punën në teknikë.

Një set me bojëra uji CLASSIC kombinon ngjyrat tradicionale për teknikat e akuarelit. Bojrat hollohen lehtësisht me ujë dhe mblidhen në furçë, të dyja të shtrydhura drejtpërdrejt nga tubi dhe ato që tashmë janë tharë në paleta.

• Goma arabike organik siguron ngjitje të përsosur dhe rrjedhje të njëtrajtshme ngjyrash
• Pigmentet organike dhe inorganike të cilësisë së lartë garantojnë pastërtinë dhe transparencën e çdo ngjyre
• Përqendrimi i lartë i pigmentit i furnizon artistët me një gamë të gjerë ngjyrash: nga transparente të ajrosura deri në opake plotësisht
• Shumica e ngjyrave në gamën e kompletit janë të monopigmentuara, gjë që ju lejon të krijoni nuanca të pastra kur përzieni.

Akuarelët e Artistëve të Galerisë ROSA u japin artistëve mundësinë të aplikojnë teknika të ndryshme të artit.
Bojrat me bojëra uji të Arteve të Bukura të Galerisë ROSA janë projektuar dhe prodhuar në Ukrainë. Materialet me cilësi të lartë, qasja profesionale dhe pajisjet moderne të specializuara sigurojnë cilësinë përfundimtare të produkteve tona.

Akuarelët e Artistëve të Galerisë ROSA janë zhvilluar sipas kërkesave dhe rekomandimeve të artistëve profesionistë.
“ROSA” prodhon vaj, akuarele bojëra akrilike shumë cilësore.

FURCA DHE THIKA PALETTA

Gama e furçave ROSA përfshin deri në 1000 artikuj. Midis tyre do të gjeni furça që janë të dizajnuara për të punuar në të gjitha teknikat e mundshme të lyerjes dhe dekorimit, cilësia e tyre e lartë do të kënaqë edhe mjeshtrit më kërkues.

Furçat ROSA janë:

• Lloje të ndryshme flokësh: natyralë (ketri, qime, kolinsky, poni) dhe artificial (sintetikë,
imitime: ketri, kolinsky, mangusta)
• Shumë forma: ovale, të sheshta, të rrumbullakëta, këndore, me ventilator, astar etj.
• Zgjedhje e madhe përmasash, nga №10 / 0 deri në №100
• Si në një dorezë të gjatë për piktorë ashtu edhe në një dorezë të shkurtër për punë në teknika të ndryshme pikturimi dhe dekorimi.

Ardian Fezollari, “Lasgush Pogradeci” i fotografisë!

Fotografi i mirënjohur tregon pengjet dhe pasionet e tij në emisionin "Mes dy botëve" të piktorit Helidon Haliti

Helidon Haliti: Muralet e Tiranës janë projekti im më i mirë!

"Mjeshtri i Madh", piktori Helidon Haliti, intervistë për gazetën letrare "ExLibris"

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Piktura e Guri Madhit në EURO 2024, krahas Pablo Pikasos dhe Salvador Dali

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund do të ekspozohen 175 vepra arti të 100 autorëve botërorë