Agron Bytyçi, surrealisti i artit kosovar

Piktori nga Kosova të befason me krijimtarinë e tij. Një “Salvador Dali” i ri, por krejt i dallueshëm.


Nga Dash Frashëri

Me një stil dhe kompozime krejt unike, një surrealist i lindur.

Piktori nga Kosova, Profesor i Asocuar Agron Bytyçi, të befason me krijimtarinë e tij. Idetë e tij piktorike dhe trajtimi kompozocional.


Piktori Agron Bytyçi, vizatimi nga Agim Gërguri

Një “Salvador Dali” i ri, por krejt i dallueshëm.

Pedagogu i Fakultetit të Arteve të Bukura të Kosovës e koncepton artin brenda lirisë krijuese dhe të imponon ta “dashurosh” krijimin e tij.

“Unë mendoj se akoma nuk kam arritur ta pikturoj atë ëndrrën time që e pash dikur në fëmirijë. Gjithë këto piktura që kam bërë deri tani dhe po vozhdoj ti bëjë janë copëza përmes të cilave po e kërkoj vetën time të humbur pak sa në betejat e ashpëra të kohrave të liga.

Gjithashtu po kërkoj kompozicionin tim, për ti dhënë kolor ëndrrës time e cila atëherë ishte pa kolor. Rrugëtimi, dhe përpjekja vazhdon”, tha Bytyçi në një komunikim online me DashArt.al.

50-vjeçari është diplomuar në Akademinë e Arteve Figurative në Prishtinë në 1996, në klasën e Professor Rexhep Ferri. Ai ka një Master në Art nga viti 2000.

Agron Bytyçi është anëtar i Shoqatës së Artistëve Figurativ dhe Aplikativ të Kosovës.

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit