Sadik Kasa, “poeti i peizazhit”

Piktori elbasanas ka lindur, më 21 mars, në Ditën Botërore të Poezisë. Sot feston 69-vjetorin.


Nga Dash Frashëri

Më pëlqen ta pohoj dhe me sinqeritet! Sadik Kasa është një nga piktorët e mi të preferuar.

I dashuruar me natyrën. Për të marrë emocione piktorike të drejtpërdrejta.

Për të realizuar peizazhe magjike!

Sot, ai ka ditëlindjen. 21 mars i tij përkon bukur me Ditën Botërore të Poezisë.

Dhe ai është nje “poet i peizazhit”!

Ia vlerësoj shumë paletën e bukur të ngjyrave. Harmoninë e tyre.

Ta gëzosh ditën e lindjes piktor!

Lexo më shumë nga

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit