Serxho Petrela, i dashuruari i madh me Tiranën

Me një kolorit të bukur dhe penelata të ngrohta. Kompozime të bukura nga “jeta e rrugicave” të Tiranës.


Nga Dash Frashëri

Serxho Petrela, i dashuruari i madh me Tiranën!

Piktor impresionist. Me një kolorit të bukur dhe penelata të ngrohta. Kompozime të bukura nga “jeta e rrugicave” të Tiranës.

Serxho është një nga piktorët që të magjeps me bukurinë e peizazheve të tij.

Tematikave që 58-vjeçari zgjedh janë tipike tradicionale të kryeqytetit. Një “Mëngjesore”, një treg frutash, një dyqan këpucari, etj.

Punët e tij ndodhen në shumë galeri dhe koleksione të njohura në botë, kryesisht në Angli dhe SHBA.

“Posteri”

“Posteri” Nga Dash Frashëri Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me.

“Dhoma e pasme” e Buron Kacelit

Me këtë titull intrigues të përzgjedhur nga kuratorja Edit Pula, u hap ekspozita e Buron Kacelit te GAT.

Zef Shoshi, “aristokrati” i portretit

Portretisti mitik i Enver Hoxhës. E nisi pikturën si "Kopjuesi" i Da Vinçit. Famija "Shoshi, një dinasti në artin shqiptar.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit