Avni Delvina, “Van Goghu” shqiptar

Piktori i njohur shqiptar është shndërruar në një ambasador të artit modern në galeritë prestigjioze.


Nga Dash Frashëri

Të pikturosh është një gjë normale, mjaftojnë një set ngjyrash dhe penelash. Por, të dallohesh me stilin tënd është një sfidë aspak e lehtë.

Por, “Mjeshtri i Madh”, Avni Delvina, ia ka dalë.

“Riçja” dallohet për stil, kompozim dhe elegancë në krijimet e tij.

Mijëra kombinime ngjyrash janë në telajot e pikturuara prej tij. Një lloj “Van Goghu” shqiptar.

Ekspozon punimet e tij, jo vetëm në Shqipëri dhe në Itali, atje ku jeton prej më shumë se 32 vjetësh, por edhe në vende të tjera.

Qyteti i Delvinës

Qyteti i Pogradecit

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit