Aleks Todhe: Ura e Përmetit, e vizatuar nga anglezi Edward Lear

Edward Lear (12 maj 1812 – 29 janar 1888) ishte një artist, ilustrues, muzikant, autor dhe poet anglez.


Urat e gurta mbi lumin Vjosa të ndërtuara në periudhën e sundimit të Ali Pashë Tepelenës në fund të shk. XVIll, janë vizatuar edhe piktori anglez, Edward Lear.

Kështu shkruan piktori i njohur përmetar, Aleks Todhe, në një postim të tijin në Facebook.

Edward Lear (12 maj 1812 – 29 janar 1888) ishte një artist, ilustrues, muzikant, autor dhe poet anglez.

POSTIMI I ALEKS TODHES

Urat e gurta mbi lumin Vjosa të ndërtuara në periudhën e sundimit të Ali Pashë Tepelenës në fund të shk. XVIll që vlen të evidentohet realizimi me nivel të lartë arkitektonik të tyre. Dy urat e para ajo e Petranit dhe tjetra e Përmetit janë vepra të piktorit anglez Edward Lear të cilat janë realizuar direkt nga natyra dhe përkojnë disa vit pas ndërtimit të tyre, ndësrsa dy urat e tjera janë ura e Badëlonjës dhe ura e Muço Hysës në grykën e Këlcyrës foto të viti 1917-1920.


Ura e Përrmetit


Ura e Badëlonjës

Urat e gurta mbi lumiv Vjosa të ndërtuara në periudhën e sundimit të Ali pash Tepelenës në fund të shk. XVIll që vlen të…

Posted by Aleks Todhe on Thursday, November 9, 2023

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit