Adi Puleshi, gëzuar ditlëlindjen piktore unike!

Nëse arti shqiptar ka një piktore me individualitet artistik të dallueshëm, ajo është Adriana Puleshi.


Nga Dash Frashëri

Nëse arti shqiptar ka një piktor me individualitet artistik të dallueshëm, për mua si dashamirës i artit, ajo është Adriana Puleshi.

Sot, më 9 mars, ajo ka ditëlindjen e saj. Përvjetorin e 61-të.

Adi është krejt unike në interpretimin e saj.

Me një harmoni perfekte. Kompozime terheqëse.

Peizazhe ku mbizotëron një dinamikë e vrullshme ngjyrash.

Pjesëmarrëse në ekspozita të panumërta kolektive, kombëtare dhe ndërkombëtare.

Në koloni të ndryshme arti.

Media shkruan dhe flet shpesh për punimet e saj.

Punët e saj janë shumë të preferuara.

Me një kreativitet të jashtëzakonshëm dhe kudo që ajo ndodhet.

Ekspozitë “In memoriam” për piktorin Nexhmedin Musaj

Në Galerinë e Artit "Eduard Lear" në Berat u hap ekspozita në nderim të piktorit të shquar beratas.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit