Gonxhja: “Çelësi Shqiptar”, porta simbolike e Shkodrës

Vepra e Alfred Mirashit – MILOT është ndër fituesit e Konkursit ndërkombëtar “Art në Hapësira Publike”, e financuar nga MEKI.


“Çelësi Shqiptar” , vepra artistike e Alfred Mirashit – MILOTi, tashmë e latuar në hyrjen e qytetit të Shkodrës për të mirëpritur shikimet e kalimtarëve e udhëtarëve të shumtë!

Ky projekt është ndër fituesit e Konkursit ndërkombëtar “Art në Hapësira Publike” e financuar nga Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit.


Autori Alfred Mirashi – MILOT

POSTIMI I MINISRIT GONXHJA

“Çelësi Shqiptar”, vepra artistike e Alfred Mirashit – MILOTi, tashmë e latuar në hyrjen e qytetit të Shkodrës për të mirëpritur shikimet e kalimtarëve e udhëtarëve të shumtë!

Së bashku me Kryebashkiakun Benet Beci, skulptorin Alfred Mirash-Milot, drejtorin artistik Michele Stanzione, kuratorin Albert Vataj, arkitekten Suela Dragovoja, gjithë pjesën tjetër të ekipit dhe një sërë artdashësish nga vendi dhe jo vetëm, inaguruam këtë vepër konceptuale që i sjell Shkodrës një dimension të ri estetik, panoramik dhe kulturor-turistik.

“Çelësi Shqiptar” jo vetëm që shërben si një portë simbolike e qytetit, por edhe si një pikë referimi për të gjithë ata që e vizitojnë Shkodrën e gjallë dhe dinamike.

Ky projekt është ndër fituesit e Konkursit ndërkombëtar “Art në Hapësira Publike” e financuar nga Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit.

Vepra tashmë i përket publikut dhe Shkodrës, duke besuar se do të jetë një pikë referimi për këdo që e përjeton nga afër por edhe për të gjithë kuriozët e artit publik!

🗝️🇦🇱 “Çelësi Shqiptar”, vepra artistike e Alfred Mirashit – MILOTi, tashmë e latuar në hyrjen e qytetit të Shkodrës për…

Posted by Blendi Gonxhja on Friday, June 7, 2024

Ardian Fezollari, “Lasgush Pogradeci” i fotografisë!

Fotografi i mirënjohur tregon pengjet dhe pasionet e tij në emisionin "Mes dy botëve" të piktorit Helidon Haliti

Helidon Haliti: Muralet e Tiranës janë projekti im më i mirë!

"Mjeshtri i Madh", piktori Helidon Haliti, intervistë për gazetën letrare "ExLibris"

Sadik Kaceli, peneli i artë!

"Artist i Merituar" , "Artist i Popullit", "Nderi i Kombit". Një piktor që modernizoi shkollën shqiptare të arteve.

Piktura e Guri Madhit në EURO 2024, krahas Pablo Pikasos dhe Salvador Dali

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund do të ekspozohen 175 vepra arti të 100 autorëve botërorë