Ndjenjë e çuditshme!

Dikur të putha në ballë, në sy,
por në buzë jo më, s’e di,
pëshpërita dhe si drita u fika,
bërtita butë dhe ika.


Nga Dr. Isidor Koti

Ndjenjë e çuditshme!

Dikur të putha në ballë, në sy,
por në buzë jo më, s’e di,
pëshpërita dhe si drita u fika,
bërtita butë dhe ika.

Ti kërkove të mbetemi dy lule,
ndjenjat dhe mendimet të përkulen,
të heshtur ndër yjet nëpër natë,
si ëndërrimet mbetur shkretë në shtrat.

Fjalët heshtin, mendimet vështrojnë,
vështrimet dëgjojnë, prekjet shkallmojnë,
shkon e vjen midis asaj që është dhe s’duket,
prandaj nuk heq dorë, që lulja mos këputet.

Oh, ndjenjë me mistere të çuditshme,
rrufehedhëse – shpirtpritëse,
askush nuk afrohet në largësi,
përderisa ishte ndjenjë dhe jo dashuri!

“Posteri”

Posteri i një ekspozite është komunikimi i parë i artistit me artdashësit dhe publikun.

“Dhoma e pasme” e Buron Kacelit

Me këtë titull intrigues të përzgjedhur nga kuratorja Edit Pula, u hap ekspozita e Buron Kacelit te GAT.

Zef Shoshi, “aristokrati” i portretit

Portretisti mitik i Enver Hoxhës. E nisi pikturën si "Kopjuesi" i Da Vinçit. Famija "Shoshi, një dinasti në artin shqiptar.

Myslimanizmi lirik

imami Abdullah Kolgjini krijoi këtë "lehva" të dashuruarish në xhaminë e Floqit